tiistai 6. elokuuta 2013

Jännittävä matka Helsingistä Kundapuriin / Den spännande resan från Helsingfors till Kundapur

Elikkä matkani alkoi lauantai iltana kello kahdeksalta kun otin Finnairin lennon Delhiin. Jäähyväiset ovat hirveitä. Koko kesän olen jättänyt jäähyväisiä kaikille rakkaille ihmisille ja olen yrittänyt ottaa ne melko rennosti ja iloisesti. Olenhan kuitenkin vain puoli vuotta poissa, ei se oikeastaan ole kauhean pitkä aika. Toisaalta on ihana huomata miten paljon monet ihmiset välittävät ja kuinka heille tulee ikävä. Se on jollain tavalla katkeran suloista. Sattuu ja samalla tuntuu hyvältä kun joku välittää. Nielin kyyneleet lentokentällä enkä tahtonut antaa ikävän ottaa valtaa. Katsoin ranskalaisen elokuvan lennolla ja join pari lasia punaviiniä. Nuokuin pari tuntia ja sitten olimmekin jo perillä.
   Lento kesti vähän päälle kuusi tunti ja olimme perillä noin 2:30 suomen aikaa, eli noin 5 intian aikaa. Saimme jopa aamiaistakin siihen aikaa yöstä... Delhissä oli siis määrä vaihtaa Bangaloren lentoon ja seurasin vain valtavirtaa kaikkien maailman tarkastusten ja byrokraattisten toimenpiteitten ohitse. Kysymällä löysin tieni oikeaan terminaaliin. Rinkkanikin oli selviytynyt hyvin matkan ensimäisestä osuudesta.
   Bangaloren lennolla olin puolihorroksessa ja nuokuin. Saimme jotain ruokaakin. Intialaista. Jännitin hiukan rinkkaani, että tuleeko se perille vai ei, mutta tulihan se. Vaihdoin hiukan rupioita lentokentällä ja sain huomata euron olevan arvokkaampi kuin luulin. Yksi euro on suunnilleen 74-78 rupiaa! Taksimiehet yrittivät houkutella minua taksiin, mutta pysyin lujana ja otin bussin. Päätökseni osoittautui todella hyväksi, sillä bussi oli tilava ja siisti ja ilmastoitu ja taisi kuitenkin olla halvempi kuin taksi.
   Intian liikenne on erittäin sekava. Maan infrastruktuuri on todella huono ja liikenteessä ei päde mitkään säännöt. Töötit soivat koko ajan ja lehmät laiduntavat autojen keskellä. Lentokenttäbussini meni suoraan bussiasemalle mistä yöbussini Kundapuriin oli määrä mennä. Olin bussiasemalla noin viisi tuntia ennen yöbussini lähtöä,joten minulla oli paljon aikaa. Ei siinä mennyt kuin ehkä puolitoista tuntia kunnes löysin oikean laiturin. Mitkän tieviitat eivät päde, intialaisten englantia on vaikea ymmärtää ja neuvot ovat sekavia. Ihmiset tuijottivat minua kuin mitäkin ufoa. Monet naisetkin käänsivät päätään useampaan kertaan, eivät hävenneet ollenkaan tuijotustaan. Mua alkoi melkei naurattamaan, se oli niin hullunkurista.
   Kundapurin bussilaiturilla tapasin intialaisen miehen joka alkoi jutella. Tiedän, kuulostaa epäilyttävältä. Mutta hän oli todella mukava ja kohtelias. Ja hän sanoi moneen kertaan että hän on töissäkäyvä ihminen. Olin melko cool, mutta taisin innostua hiukan liikaa kannada-kielen kirjaimista kun kysyin mieheltä miten eri sanat kirjoitetaan jne. Hän olisi halunnut näyttää minulle kaupunkia ja kutsui minut syömään, mutta yritin kohteliaasti sanoa ei. Mies odotti kanssani kunnes bussini tuli ja oli todella avulias. Juuri ennen bussin tuloa tapasin espanjalaisen naisen, joka oli tulossa samaan paikkaan kanssani. Meillä oli sama yöbussi ja olimme kummatkin menossa FSL Indian tapaamiseen.
   Luxus-bussissamme oli nukkumapaikat ja ilmastointi. Nukuin yksin yläsängyssä ja katselin Bangaloren yötä ikkunasta bussin lähdettyä liikkeelle. Bussikäytävän toisella puolelle oli kaksi intialaista, ihan mukavaa miestä. He sanoivat että heitäkin pelottaa matkustaa Intiassa ympäri, että me ulkomaalaiset kyllä ollaan kummia.. Olin niin väsynyt että sain jopa nukuttua bussissa. Seuraavana aamuna aikaisin olimme perillä Kundapurissa.

liikennettä Intiassa


Ufo Kundapurin bussiasemalla

Deluxe yöbussi

oli hiukan ahdasta rinkan kanssa pienellä yläsängyllä, mutta matka oli jännittävä ja maisemat myös

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa niin kutkuttavilta nuo bussimatkat! Yks mukavin osa reissaamista on just se kun voi kattella vaan ikkunassa vaihtuvia maisemia :)

    VastaaPoista
  2. Niin totta! se fiilis kun istuu siinä ylhäällä rinkan kanssa ja maisemat vaan vilistää ohitse ja töötit soi taustalla... :D

    VastaaPoista