torstai 15. elokuuta 2013

Hindutemppelissä / Hindutemplet

11.8.2013

Kävimme perheeni kanssa hindutemppelissä. Jos ymmärsin oikein, oli kai jonkun käärmejumalan pyhä tai jotain. Ostimme värejä, suitsukkeita ja kaikenlaista sälää mitä sitten levittelimme pyhille kiville. Sain olla mukana kaikissa seremonioissa, ja minullekin pistettiin tilak silmieni väliin.

Vi besökte ett hindutempel med familjen. Jag tror det var någon ormguds helgdag, är inte helt säker. Vi köpte färger och andra små grejer som vi sedan strödde på de heliga stenarna. Jag fick vara med i alla seremonier och fick också en tilak mellan ögonen.




Värillistä pilkkua silmien välissä kutsutaan tilakiksi. Tilakin paikkaa kulmakarvojen välissä pidetään viisauden ja keskittymisen tyyssijana. Sen paikalla “avautuu” myös niin sanottu “kolmas silmä”, joka hallitsee ja kontrolloi kaikkia ajatuksia sekä tapahtumia. Kaikki hinduseremoniat alkavat yleensä tilakilla.

Bindi on myös värillinen merkki otsalla, jota tytöt ja naiset käyttävät. Bindejä on eri mallisia ja värisiä, niitä voi ostaa tarroina tai väreinä. Bindiä pidetään jumalatar Parvatin symboolina ja sen uskotaan suojelevan naisia ja heidän perheitään. Aikaisemmin bindiä pidettiin naimisissaolon symboolina, mutta nykyään sitä käytetään ihan vain koristeenakin.

Den färggranna pricken mellan ögonen kallas tilak. Prickens plats mellan ögonbrynen anses vara platsen där den största visdomen och koncentrationen ligger. På samma plats öppnas också det s.k. ”tredje ögat” som kontrollerar alla tankar och handlingar. Alla hinduseremonier börjar med tilak.


Bindi är också ett färggrant märke på pannan och används av flickor och kvinnor. Det finns bindin i olika färger och former, man kan köpa färgtuber eller tarror. Bindi anses vara gudinnan Parvatis symbol och den tros skydda kvinnorna och deras familjer. Tidigare var bindin en symbol för äktenskap men idag används den också bara som dekoration.

Bindis

albino indian

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti